Oldalak

2012. június 24., vasárnap

Virágaink


A szimpla a mi vetésünk, a "megtalált" magokból. A dupla vásárolt palántából lett.


A petúniák csak úgy nőttek, valószínű a tavalyi magokból. A büdöskék verik a mezőnyt. A körömvirág kezd virágozni, itt-ott már el is virágzik. A kövirózsa most kezdi bontani majd a virágját, a sárga nevét mellette nem tudom, valami sziklakerti lehet - örököltük.

A kúp- és kasvirágok még növekedésben vannak, magról vetettem őket. Lassan keltek ki, lassan nőnek, no, de majd a végeredmény!!

S az utóhang: az új bútor a kertben nagyon bevált, vendégünk volt, kint ettünk, mi is a diófa árnyékában. Szívem szakad meg, hogy el kell menjünk. Véget ért a rövid szabadság.

6 megjegyzés:

  1. De jó, hogy nekünk minden nap itt van ez a csoda.
    Gondolom nehéz lehet a szép kertedet magára hagyni!

    VálaszTörlés
  2. Szépen virágba borult a kert, gyerekkoromban a kedvencem volt a porcsin, most még valahogy kikerült a látókörömből, de ha még sokáig nézegetem nálad, lehet hogy keresek neki helyet.
    A kasvirágot, mikor magról vetettem, első évben nem virágzott csak leveleket hozott, de szép nagy bokrok lettek, amiket tőosztani is lehet. A kúpvirág virágzott már elsőévben is, sőt ősszel is kivirágoztak az az nyári magoncok is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Melinda ez a tanulóév: sorok, nagyságok, idők, sokat tapasztalunk!

    VálaszTörlés
  4. S készülök feltenni az arborétumban készült fotókat is.

    VálaszTörlés
  5. A virágok... ez az egyik oka, hogy én is falun élek.Ha kinézek az ablakaimból, nem a szürke garázsfalat, a 10 méterre lévő másik lakótömb ablakait látom, hanem színeket a piros futórózsát......

    VálaszTörlés