Oldalak

2012. június 1., péntek

Besurranók

akik titokban, alattomban kerülnek az ember környezetébe, s ott valami nem jót tesznek. Eredetileg fosztogatnak. Valamilyen módon az én besurranóim is.

 A faház előtt kezdtek lerágódni a kikelő virágaim. Erre tettem oda jó kifejlett növényeket. Tegnap reggelre döbbenten tapasztaltam ők is megrágattak. Persze, tettes sehol nem látszik. Ki lehet ő?

Múltkorokban megyek be a fürdőbe,öszetéveszthetetlen macskabuké. Tudjátok, amit a kandúrmacskák helyeznek el itt és ott, meg amott. Érthetetlen volt, azt hittem hallucinálok. Szerda du. lépek be a nagyszobába, orrbavág a macskabuké. Az a bizonyos "illat"! Inkább szag..... Jó, tudom jött a vihar, nyomta be a levegőt, de akkor is sok volt. Nem értettem.

Tegnap reggel lépnék be a fürdőbe, sötét van. Nézek az ablakra, hát ott forgólódik egy macska. Egy kóbormacska, a mi macskáink kitett ételére is rájár. Lebukott! Ő jár be valószínüleg. Most nem volt kint macskaúrfi, de a szaga valószínű ott volt, hát rá kellett erősítsen. (Ő járt ki-be az ablakokon.) Mondhatni túl jól sikerült. A fürdőt még csak értem,de a szobába hogy került be? Vagy nem gond a magasabban fekvő ablak? Eztán nem hagyhatjuk nyitva az ablakokat, mert tartani kell az újabb jelölésektől? Jól kinézünk!


Fent macskaúrfi lefelé készül éppen. Lent az ablak, az a bizonyos magasan lévő.
Avagy egy macskának felugrani nem okoz nehézséget?



















Elnézem az egyéves fotókat, a fenyőfa már nincs ott. Elvesztettük a romatikus külsőt, de nyertünk biztonságot. Közel volt nagyon a házhoz. Ha fújt a szél, inkább, ha szélvihar volt ketten nem aludtunk: a szomszéd és mi. A fehér orgona és a fehér hortenzia maradt. Szépek.

3 megjegyzés:

  1. Szép a sok zöld, otthonná teszi a házat.
    Akkor megvan a kis besurranó. Gondolom a fürdőszoba ajtó nyitva volt, és úgy tudott a szobákba is bemenni.Lehet, valahogy a nyitott ablakot mégis lezárni a fürdőszobában? Szúnyogháló, valami jól kinéző rácsféle. Mert szellőztetni kell, de bármi bemehet.
    Megoldják a magasságot.:-)
    A nagy fenyő, tényleg nagy volt, szép is. Biztosan sajnáltátok, hozzátartozott a ház összképéhez. Nagyon zúgott mindig, vagy az ágak esetleges letörése is fennállt viharban?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is sok cica megfordul, alszanak a lépcsőn, a veteményesben, és persze piszkítanak mindenhova. A szomszédoké is nálunk pihen, pedig haza szoktuk küldeni őket, otthon legyenek ne itt. Ott piszkítsanak, ne itt. A házba szerencsére nem mennek, a homokozót meg fóliázom.:(

    Nálad nem fagyott vissza idén a hortenzia? Nekem csak tőből hajtott ki, gondolom nem is lesz rajta virág.

    VálaszTörlés
  3. Melinda, nem fagyott ki, de rájöttem, hogy jobban kellett volna ritkítani. Mert amit visszavágtam, azon szép nagyok a levelek, a régi ágakon picik.
    A fenyő vagy másfél méterre volt a háztól, még levágni is ügyesség kellett, hogy az ágak ne a tetőnkre essenek. Ügyes volt a favágó, egy fiatal tűzoltó. Régen nem lett volna gond, de mostanában nagyon kiszámíthatatlanok a szelek, s ha rádől a házra nagy a kár. Gyakorlatilag az ágak a tetőnk fölött voltak, alattuk mohás volt a cserép. Eltömték az ereszcsatornát, ha angy volt az eső ázott akét sarok ezek miatt. Szépség és hasznosság sajnos más utakon jártak. Azért sajnáljuk, nagyon.

    Ezen a szunyoghálózáson már mi is gondolkodni kezdtünk.

    VálaszTörlés