Oldalak

2012. május 4., péntek

Kertészkedés

 A kép közepén, s körben az ominózus "virágok", s egyéb gyomnövények növekvő csemetéi. Közben szakértettünk a szomszéddal, s már egyértelmű ez nem virág lesz, fogtam magam, s kézzel kigyomláltam nagyjából.




A cickafark és a levendula még gyomlálás előtt,


s a gyomlálás után előkerültek ezek a hajtások. Lehet, hogy ők lesznek majd a kúpvirágok? S a nagy gyomlálás közben a nagy-nagy esők után tán kikelt a hiányolt kukacvirág is. Fotó sajnos használhatatlan lett. (Remélem nem tévedek ismét, mert az egész veteményben nem soroltak ilyen szépen, sorban erősen a növények, mint ezek....., már a kitépettek.....)

2 megjegyzés:

  1. Kukacvirág....gyerekkoromban szinte minden ház előtt ez volt a virág. Imádom, még sincs nekem, nem is értem...ráadásul mostanában nem is nagyon láttam máshol sem. Pedig emlékszem mennyire gyönyörű volt, ahogy egy egész nagy helyet befutott és szebbnél szebb színű virágokkal volt tele a föld.

    VálaszTörlés
  2. Látod emiatt szerettük volna, s középiskolában Pécsett jártunk kertészeti gyakorlatra egy óvodába, no ott ezekkel dolgoztunk.Ha rájuk nézek sokszor ez jut eszembe, mert olyan szép volt. Ha tényleg az kelt ki, az boldogság lesz. Már szereztem porcsinrózsa palántát, de ezek már tenyésztett, dupla virágok.

    VálaszTörlés