Oldalak

2012. május 1., kedd

Derutai majolikák hazánkban

Frances Mayes nyomában Velemérben....??? Aki olvasta az írónő könyveit, valamelyikben ír a derutai majolikáról, az ottani vásárlásról. (Így lettem én is ezek ismerője némi internetes tájékozódás után. Mert ugye...)

Velemérben kirándultunk, a család a templomot csodálta, én meg közben temetőztem. (Érdekes  sírfák találhatók a temetőben. Olvastam róluk, most élőben láthattam-fotózhattam.)

 

Aztán betétünk Dávid Éva keramikushoz a habán kerámiák miatt, s derutai eredetű majolikára (is!!) leltünk.


Megörültem, gondoltam, aki kíváncsi rájuk, most megtudhatja, már nem kell odáig utaznia, hogy megismerhesse, legalább az egyik fajtáját, s ha kedve van meg is vásárolhassa.



S az ember maradjon hű magához: a ház asszonyának cicája és a figyelmeztető tábla. (Aki a habán kerámiákra is kíváncsi nézze meg élőben, nem fog csalódni!)



S akik nélkül nem juthattunk volna el ide!


2 megjegyzés:

  1. Veleméren mi is a templomot néztük meg, de most már bánom, hogy a temetőbe nem mentünk be! Az Őrség tele van jobbnál jobb fazekasokkal, én vagyonokat tudtam volna otthagyni. Szerencsére motorral voltunk, az meg nem nagyon kerámia-kompatibilis. :(

    VálaszTörlés
  2. A templomot már sokszor láttam, hallgattam az előadást is, nekem most a temető volt a fontos, s az sem mellékes közben kisebbikre vigyáztunk.

    VálaszTörlés