Oldalak

2011. szeptember 7., szerda

Öröm


„A gyerekhez fogható élmény nincs a világon.” Ennyi. Ezt az élményt nem pótolja, nem helyettesítheti semmi. Nincs az a barát, akitől megkaphatod. Nincs az a szerető, akitől megkaphatod. Ha át akarod élni, mit jelent maradéktalanul felelősnek lenni egy emberi lényért, ha meg akarod tanulni, milyen mélységesen mély tud lenni a kötődés és a szeretet, akkor legyenek gyerekeid!”
Mitch Albom


5 megjegyzés:

  1. Édesek!......
    A kisebbik unokám már a nyakam köré fonja a kezét,úgy ölel meg.:) Én meg olvadok.:)
    A nagyobbacska meg fut elém és mondja: megismertem a hangod,hogy te vagy és öleljük egymást.:)

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy hülyén hangzik, de bennem nem élt a vágy, nem égetett belső kényszer, hogy gyerekem legyen. Nagyon prózaian fogalmazva, azért vágtunk bele mégis, mert nem akartuk, hogy amikorra megjön az érzés, túl késő legyen. Önzőek vagyunk. Nem akarunk egyedül lenni. Nem most, hanem majd később. Persze még lehetünk. Pont akkor, amikor jól esne a nyüzsgés. Meg azért is, mert amíg nem tudod milyen, hogyan is vágyhatnál rá? És amíg nem próbáltad, honnan is tudnád, hogy alkalmas vagy-e a feladatra? Na, írok itt össze-vissza.
    A gyerek jó dolog. Sokat tanulhat tőlük az ember magáról. Megfegyelmeznek. Türelemre intenek. Felbosszantanak, megszeretgetnek, megríkatnak, megnevettetnek.

    VálaszTörlés
  3. Mi is kincsként éljük meg a gyermekeinkkel töltött időt. Nagyon szeretnénk, ha ezt át is tudnánk nekik adni.

    VálaszTörlés
  4. Délelőtt találkoztam a városban egy három hónapos baba anyukájával. Mesélte, megváltozott az életünk, 24 órás szolgálat, de olyan jó érzés. Mondtam neki, ne mondja, mert folytak a könnyeim.

    VálaszTörlés
  5. imádnivaló, ahogy oda tudnak bújni

    VálaszTörlés