Oldalak

2011. április 18., hétfő

Ház-ügyek




Az orgona már a kertben termett, hoztam haza pár ágat. Az itthoni macska legnagyobb örömére. Lehet szimatolni, vizet inni mellőle a vázából. Figyelem a kertet, a virágokat, hogy lássuk, hol mi nyílik és mikor. Viszont elültettem holland tulipánhagymákat. Azt hiszem rossz helyre, vagy a látogatóm lépett rá. Eltűnt a kibomló szár. Pedig virág volt ott azelőtt is, a rózsát szedték ki, s vitték el az elődök. Így jártam. Tanulnunk kell, hiába. Ahogy látom sokat, nagyon sokat.......

Az invitáló táblát ajándékba kaptuk. S a szélcsengőt még nyáron Kapolcson vettük, hogy magunkhoz vonzzuk vele a HÁZ-unkat. Sikerült.

Kimentem tegnap a HÁZ-hoz,a  festés áll, mert a festő családja influenzás lett, ő viszi most otthon a tennivalókat. A választásával úgy láttam jól jártunk: szépen és tisztán dolgozik. Az állatnépeket elláttam, ill. hagytam a szomszédoknak ennivalót, hogy amíg nem megyek ők is elláthassák őket. Főleg a fekete feneketlen bendőjű macskát, ilyen "éhes" állatot még nem láttam, pedig az én itthonim se kutya koldulás terén, na meg önkiszolgáló. Tegnap vettem elő neki mélyhűtött csirkemájat, betettem a csap alá felolvasztani. Teszem a dolgom, macskátlan értsd követelés nélküli csönd. Megyek ki a konyhába, hát mit látok? Az én Miskám a földön eszi a fagyasztott csirkemájat. Nesze neked szakirodalom(ne adja macskának fagyasztott húst, olvaszd fel), nesze neked alufóliás csomagolás és meleg víz, amiben olvasztottam. Mindez már a múlté, a földön ette macskaúr annak rendje módja szerint kibontva, "feltálalva" a csirkemájat. Nem is volt vele és a koldulásával gondom egész délután.

4 megjegyzés:

  1. Macskaúr:-)
    Akkor a szomszédok kedvesek lehetnek. Ez fontos.

    Köszönöm a bejegyzésed. Merre találom majd őket?

    VálaszTörlés
  2. Szépen lassan belakjátok, megismeritek majd a HÁZAT és környezetét, s hozzáteszitek a magatokét. Így van jól.

    VálaszTörlés
  3. Tündérlátta, írj az email címemre, ott leírom.

    VálaszTörlés
  4. Alakulnak az élményeid a HÁZ-al.

    VálaszTörlés